neděle 15. června 2014

Pozvánka na několik kulturních akcí v mikroregionu na příští týden (16. - 22. června)



Zavádím novou rubriku, která bude vycházet pravidelně každou neděli. Bude se zabývat tím, co se děje v mikroregionu příští týden.


Zájezd na včelařské farmy

Základní organizace Českého svazu včelařů v Dobré zve na jednodenní včelařský zájezd na včelařské farmy. Akce se uskuteční v sobotu 21. Června, sraz je v 8 hodin v Dobré střed. Hlavními tématy zájezdou jsou provoz včelí farmy, chov včelích matek, tvorba oddělků, kočovná zařízení a výroba medoviny. Cílová místa zájezdu jsou na území okresů Nový Jičín a Přerov.




Letní slavnost sportovců spojená s nočním karnevalem

Takový název nese sportovní den, který se 21. června koná v Dobraticích. Akce je spojená s historickým postupem místního fotbalového družstva do místní 1. A třídy. Začne v 16:30 dovednostními soutěžemi pro děti, po sedmé hodině začne noční karneval za doprovodu skupiny Flash



Den Raškovic

Raškovice oslaví svůj den v sobotu 28. června na fotbalovém hřišti. V časných odpoledních hodinách začne program pro děti a mládež: skákací hrad a trampolína, malování na tvářičky a airsoftová střelnice. Později se připojí také soutěže pro děti a ukázka umění místních Judistů. Následně začne také hudební program, první bude hrát místní kapela Alter ego, později kapela Kaczi Kateřiny Koulákové a hvězda Martin Chodúr s kapelou. Na závěr zahraje zábavová kapela HEC. Akce bude zakončená ohňostrojem.


Ostatní informace

Na stránkách obce Dobrá se lze dočíst o dvou nalezených psechJack Russell Terier (Barva: hnědo–bílá, telefon 604 866 090) a Kavalír King Charles(Obecní úřad Raškovice, telefon 558 692 220, 602 569 713). 



Základní a mateřská škola v Raškovicích sbírá staré koberce. Na stránkách školy se píše: „Koberec použijeme jako podklad na ochranu podlahy tělocvičny během rekonstrukce stropu. Koberec Vám samozřejmě již nevrátíme, ale dovolíme si jej za Vás ekologicky zlikvidovat.“ Pokud chcete přinést koberce, ozvěte se do 18. června na sekretariát školy: 558425551. 

KDU-ČSL Frýdek-Místek sbírá kola pro Afriku. Díky této akci můžete věnovat svá stará kola obyvatelům rozvojových zemí Afriky. Přivést kola můžete každou středu do kanceláře KDU-ČSL ve Frýdku-Místku, Palackého 129 (naproti Národního domu v Místku), a to vždy ve středu od 15:00 – 17:00 nebo taktéž po telefonické domluvě na telefonním čísle 777646632 i jiný den.


Frýdecko-Místecká škola jógy Karakal oznámila na webových stránkách Raškovic, že nové kurzy cvičení jógy v Raškovické Oáze zdravého a šťastného života začnou 15. září. Cvičení jógy pomáhá po duševní i fyzické stránce a součástí výuky budou i relaxační cvičení.


Žádné komentáře:

Okomentovat