sobota 21. června 2014

Pozvánka na několik kulturních akcí v mikroregionu na příští týden (23. - 29. června)



Přečtěte si další díl pravidelné rubriky o tom, co se v mikroregionu děje následující týden. Obce mikroregionu Morávka připravily přehledný seznam sportovních, kulturních i jiných akcí, které se budou konat v průběhu letošního léta. Můžete jej shlédnout například na stránkách Nižních lhot.

Turnaj v nohejbalu
Sportovní komise obce Dobrá zve na 1.ročník turnaje v plážovém nohejbalu v sobotu 28. června na hřišti u restaurace Zanzibar od 9:00. Maximální počet členů jednotlivých týmů je tři, přihlášky přijímá René Křižák na telefonním čísle 723 806 364. Startovné je ve výši 150 korun.


Den Raškovic
Raškovice oslaví svůj den v sobotu 28. června na fotbalovém hřišti. V časných odpoledních hodinách začne program pro děti a mládež: skákací hrad a trampolína, malování na tvářičky a airsoftová střelnice. Později se připojí také soutěže pro děti a ukázka umění místních Judistů. Následně začne také hudební program, první bude hrát místní kapela Alter ego, později kapela Kaczi Kateřiny Koulákové a hvězda Martin Chodúr s kapelou. Na závěr zahraje zábavová kapela HEC. Akce bude zakončená ohňostrojem.

Hyundai Family Day
Ve stejný den se bude v Nošovicích konat Family Hyundai Day. Akci pořádá společnost Hyundai, bude se proto konat v  prostranství před její administrativní budovou v Nošovicích. Součástí budou zábavné akce pro děti i dospělé, speciality české a korejské kuchyně a prohlídka závodu.


Blues/Jazzový koncert v Dobré hospodě
V pátek 27. června se bude v doberské Dobré hospodě (nedaleko obecního úřadu) konat blues/jazzový koncert dvou kapel. Zahraje jednak ostravská blues-rocková kapela Pouze znouze a také místní kapela Jazzda, která hraje mix jazzové a bluesové hudby a World music. Začátek v 18 hodin, vstupné 50 korun.

Ostatní informace
Slezská diakonie v Českém Těšíně připravuje specializovanou knihovnu, která bude zaměřená na sociální práci, pedagogiku a křesťanství. Knihovna bude součástí jejich sociálních a charitativních služeb. Z toho důvodu diakonie poprosila veřejnost o darování nepotřebných knih s těmito tématy. 


Mateřská škola v Pražmě se rozloučí s předškolními dětmi, které v září nastupují na základní školu. Rozloučení proběhne 24. června v 9:15. Hosté jsou vítáni.
Na stránkách obce Dobratice je umístěno několik důležitých dokumentů. Společnost Hyundai plánuje rozšíření výrobní kapacity v Nošovicích, proto zveřejnila dokumenty k veřejnému projednání této stavby. Rovněž tam naleznete návrh jízdního řádu pro vlaky z Frýdku-Místku do Českého těšína pro období 2014/2015. Připomínky lze uplatnit do 1. července na obecním úřadu v Dobraticích. Na těchto stránkách naleznete rovněž usnesení z 47. jednání zastupitelstva obce Dobratice.

Žádné komentáře:

Okomentovat