neděle 29. června 2014

Pozvánka na několik kulturních akcí v mikroregionu na příští týden (30 června. - 6. července)

Přečtěte si další díl pravidelné rubriky o tom, co se v mikroregionu děje následující týden. Obce mikroregionu Morávka připravily přehledný seznam sportovních, kulturních i jiných akcí, které se budou konat v průběhu letošního léta. Můžete jej shlédnout například na stránkách Nižních lhot.

Křesťanské setkání dětí na Prašivé
1. července se děti z Moravskoslezského kraje potkají s regionálním katolickým biskupem. Setkání se odehraje ve Vyšních lhotách, v areálu Kamenité. Součástí bude mše svatá a výstup k nově zrekonstruovanému kostelu na hoře Prašivá. Od jedné do tří bude probíhat společný program, a o půl čtvrté se odehraje závěrečné požehnání.

Výstava v malé galerii v Raskovicích
Obrázky s duchovním rozměrem. Tak by se dala popsat tvorba Tomáše Prováznika, který až do konce srpna vystavuje v raškovické Malé galerii (prostor přidružený k místní knihovně). Pokud se chcete jít podívat, bude galerie otevřená v úterý a ve čtvrtek od devíti do pěti.


Poutní místa na Těšínsku
Výstava s názvem „Poutní místa na Těšínsku“ se bude konat ve dnech 13.6. až 9. 11. 2014 ve Výstavní síni Musaion v Havířově, Pavlovova 583/2 (pobočka Muzea Těšínska). Výstava představí poutní místa a tradice historického území Těšínského Slezska. Z české části se jedná jak o známá tak i méně známá místa: Bílý Kříž (Staré Hamry),Bruzovice, Frýdek, Gruň (St. Hamry), Prašivá a dále.


 





Ostatní informace
V doberské knihovně mají děti do 14 let registraci zdarma. Tato akce platí během letních prázdnin.

Základní a mateřská škola v Řaskovicích obhájily titul Ekoškola. Titul jim byl opětovně přidělen ve čtvrtek 19. června v Praze. Žáci s učitelkami si udělali rovněž výlet po pražských památkách.
 

Našel se pes – kříženec Jack Russel Teriéra. Majitelé nechť volají na číslo 732 823 758 nebo 558 412 306.

Žádné komentáře:

Okomentovat